Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Πόσο χρόνο έχεις προγραμματίσει;

Ρωτήστε μας πως μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς αυτό το εισόδημα-2105018493 και 6938979887

Την επόμενη φορά που θα ξεκινήσεις ένα ραντεβού επιχειρηματικής παρουσίασης (είτε τηλεφωνικό είτε από κοντά), ακολούθησε τον αρχικό σου χαιρετισμό με τη φράση: "Πόσο χρόνο έχεις κρατήσει για τη συνάντηση μας;". Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνεις αυτή την ερώτηση πριν αρχίσεις τη συζήτηση σου. Να οι 5 πιο σημαντικοί:

  1.  Η απάντηση που θα λάβεις θα σου επιτρέψει να σταθμίσεις τον υποψήφιο σου (όση περισσότερη ώρα σου διαθέτει, τόσο πιο σοβαρός υποψήφιος είναι).
  2. Εάν το πρόγραμμα του έχει αλλάξει και δεν μπορεί να σου διαθέσει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να κάνεις μια αποτελεσματική παρουσίαση, τότε μπορείς να επαναπρογραμματίσεις το ραντεβού σου. Διατήρησε την ποιότητα σου και την ποιότητα της επαγγελματικής σου πρότασης.
  3. Αυτή η ερώτηση, αποδεικνύει στον υποψήφιο σου ότι εκτιμάς τον χρόνο του και δεν πρόκειται να τον παραβιάσεις. Και κάτι τέτοιο τον κάνει να νοιώσει άνετα.
  4. Μπορείς να κάνεις μια πιο ολοκληρωμένη παρουσίαση όταν γνωρίζεις ότι ο υποψήφιος σου έχει τον χρόνο να σε ακούσει.
  5. Δείχνεις στον υποψήφιο σου, ότι και ο δικός σου χρόνος είναι πολύτιμος και δεν προτίθεσαι να τον σπαταλήσεις.
Όταν λοιπόν σου απαντήσει στην ερώτηση σου, και ο χρόνος που σου διαθέτει σου αρκεί,λες  "Ευχαριστώ, δεν νομίζω ότι θα χρειαστώ όλο τον χρόνο αλλά εκτιμώ ότι τον δεσμεύσατε για τη συζήτηση μας".
Μια τέτοια δήλωση σου θα ενισχύσει την ετοιμότητα σου να συζητήσεις επαγγελματικά και θα δείξει και πάλι πως σέβεσαι τον χρόνο του άλλου.

Λοιπόν, ποια είναι η γνώμη σου. Γράψε τα σχόλια σου

Μιχαήλ Μαυροβουνιώτης
mmavrovouniotis@gmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: