Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΙΗΣΟΥΣ- Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΤΗΣ-9 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟ

Με βάση την ζωή και «καριέρα» του Ιησού του Ναζωραίου ,όπως καταγράφεται στην Βίβλο, θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν το τέλειο μοντέλο ρόλου  για  τόσους ασχολούνται στο δικτυακό μάρκετινγκ. Αν κοιτάξεις σε όσα κάνουμε στην επιχείρηση μας, θα βρεις ένα τέλειο προσχέδιο στις Αγίες Γραφές. Να 9 μαθήματα που έμαθα διαβάζοντας την Βίβλο, τα οποία δουλεύουν θαυμάσια στην επιχείρηση μας
1.  Οι Υποψήφιοι Είναι Παντού
Ο Χριστός λέει «Η σοδειά είναι έτοιμη, ανοίξετε τα μάτια σας. Βρίσκεται εκεί έξω, παντού όπου κοιτάξετε, αλλά οι εργάτες είναι λίγοι».
Αυτό που σημαίνει αυτό για εμάς, είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας,οι υποψήφιοι είναι παντού.Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εμφανιζόμαστε, να τους προσεγγίζουμε και να κάνουμε επακολουθητικές επικοινωνίες.
2.  Μην προσπαθείτε να πείσετε-Να είστε Σύντομοι
Ο Χριστός ήταν πολύ σύντομος. Έλεγε « Ακολουθήστε με» . Εμείς ξοδεύουμε τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να πείσουμε ανθρώπους. Αυτός όμως έλεγε «Αυτοί που  έχουν αυτιά θα ακούσουν».
Αυτή η επιχείρηση , δεν είναι για τον καθένα. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα εμφανισθούν. Αν είσαι κατάλληλος για αυτήν, τότε υπέροχα. Αν όχι, τότε δεν θα είσαι ικανός να το ακούσεις.
3.  Χρησιμοποιείτε εικόνες .Λέτε Ιστορίες
Οι παρουσιάσεις του Χριστού ήσαν πάντα με παραβολές. Όλοι το έχουμε διδαχθεί αυτό: ο καλύτερος τρόπος να διδάξουμε τους ανθρώπους είναι με λέξεις-εικόνες, είναι να λέμε ιστορίες. Ο πιο δυνατός τρόπος για να στρατολογούμε , είναι να ζωγραφίζουμε μια δυναμική εικόνα και να την συσχετίζουμε με το μέλλον του ακροατή. Αυτό έκανε και Εκείνος.
4.  Κλείνετε χωρίς Υπεράσπιση
Ο Χριστός ήταν μεγάλος δάσκαλος και στο Κλείσιμο. Ποτέ δεν παρακαλούσε τους ανθρώπους . «Είτε είστε μαζί μου , είτε εναντίον μου» έλεγε. «Είτε είστε μέσα είτε δεν είστε αυτό θα συμβεί»
5.  Εξασκούσε την Αντιγραφή
Ο Ιησούς έλεγε «Κάνω μόνο ότι βλέπω τον πατέρα μου να κάνει». Αυτό είναι η ολική αντιγραφή. Στην πραγματικότητα ο Χριστός  δεν εξασκούσε μόνο την αντιγραφή, εξασκούσε τον πολλαπλασιασμό..
Αυτό είναι η ολική αντιγραφή-και μιλάμε εδώ για τον τέλειο ανάδοχο (σπόνσορα). Στην πραγματικότητα  ο Χριστός δεν εξασκούσε απλά την αντιγραφή, εξασκούσε τον πολλαπλασιασμό.
6.  Χρησιμοποιούσε Κοινωνική Απόδειξη
Ο Χριστός έστελνε τους μαθητές του έξω ανά δύο. Αν εγώ σου πω κάτι, αυτό μπορεί να είναι ύποπτο επειδή το άκουσες μόνο από εμένα. Αν όμως έχω τον συνεργάτη μου μαζί μου  και στο πούμε και οι δύο, τότε αυτό έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία επειδή είναι τα λόγια δύο ανθρώπων.
7.  Προχωράτε- ο Επόμενος
Μια από τις αγαπημένες λέξεις στο δικτυακό μάρκετινγκ είναι «Ο Επόμενος». Αυτό είναι  αυτό που έκανε πρότυπο ο Χριστός: αν μια πόλη δεν συμφωνούσε με το μήνυμα σας, τινάξτε την σκόνη και προχωρήστε «Επόμενος»
8.  Μιλούσε σε Πολλούς ανθρώπους
Ο Χριστός ήταν ένα κοινωνικό πλάσμα. Ήξερε ότι υπάρχει δύναμη στους αριθμούς, και πως να χρησιμοποιεί αυτή τη δύναμη. Αφιέρωνε χρόνο έξω, στο πλήθος. Οι εκκλησίες του ήσαν πολύ εκλεκτικές. Πάντα έλκυε πλήθη και συνδεόταν με τους ανθρώπους. Έκανε πρότυπό, μοντέλο, την κατανόηση ότι εσύ δεν ξέρεις ποτέ πρόκειται να γίνει  το επόμενο αστέρι.
9.  Μην Προδικάζεις
Ο Χριστός ποτέ δεν προδίκαζε κανέναν.  Ποιος θα είχε την σκέψη ότι ένας από τους κορυφαίους ηγέτες του θα τον αρνιόταν τρεις φορές; Η ένα φοροεισπράκτορας, κάποιος γνωστός για τους μη ηθικούς τρόπους του; Ή δύο ανεκπαίδευτοι ψαράδες; Και όλοι αυτοί έγινα σπουδαίοι στρατολόγοι.
Η γυναίκαι μου Jodi  και εγώ αγαπάμε τον Ιησού και  στο σκοπό της ζωής μας είναι βαθιά ριζωμένη η  Χριστιανική πίστη.. Στο χτίσιμο της επιχείρησης μας και στην διοίκηση της, εμείς πάντα ρωτάμε τους εαυτούς μας «Τι θα μπορούσε να κάνει ο Χριστός;» και « Πως θα ανταποκρινόταν ο Χριστός;». Αυτό μας έχει φέρει απίστευτες ευλογίες και διαρκή θαύματα στη ζωή μας.
Εν τω μεταξύ  σεβόμαστε άλλες παραδόσεις σοφίας και δεν είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως φανατικοί. Το μήνυμα μας είναι απλά: Έχουμε ως πρότυπο τον Χριστό σε ένα τρόπο με τον οποίο μπορεί να συσχετισθεί ο καθένας και να αναπτυχθεί με αυτόν, είτε είναι Χριστιανός είτε όχι. Λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτά τα 9 μαθήματα από την Βίβλο και δείτε την επιχείρηση σας να ακμάζει.

Ο Doug Firebaugh είναι ένας βετεράνος δικτυωτής και  κόουτς για το επάγγελμα της δικτύωσης. Έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στις απευθείας πωλήσεις και στο δικτυακό μάρκετινγκ. Έχει ευλογηθεί κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και βοηθώντας ανθρώπους να μεγιστοποιούν  το «Ανθρώπινο Κεφάλαιο Επιτυχίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: