Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΤΑ 3 ΜΟΙΡΑΙΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ


Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι μια δουλειά και όπως σε κάθε δουλειά η επικοινωνία είναι η γραμμή της ζωής. Η αναπαραγωγή-δηλαδή η αντιγραφή- είναι το κλειδί για την ανάπτυξη στο Δικτυακό Μάρκετινγκ και η εκπαίδευση είναι το κλειδί για την αναπαραγωγή.
Οι άνθρωποι μπορούν να σκοτώσουν στη στιγμή την επιχείρηση τους ή να την βλέπουν να πεθαίνει αργά-αργά ως αποτέλεσμα της αποτυχίας τους να εφαρμόσουν μια ή περισσότερες  από τις  τρείς απλές αρχές και πρακτικές στην επιχείρηση τους.
Να όμως τα καλά νέα. Είναι εύκολο να το διορθώσουμε , μόλις εντοπίσουμε τι είναι αυτό που λείπει από τη διαδικασία.
Μπορεί να μην είναι απλό το να εντοπίσεις ακριβώς τι είναι αυτό που επιβραδύνει την απόδοση της Ομάδας σας.
Μπορεί να φαίνεται προφανές, όμως πολλοί Ηγέτες αποτυγχάνουν στο ένα η στα δύο ή και στα τρία από αυτά.
Ας εξετάσουμε τα 3 Μοιραία Λάθη σε κάθε επιχείρηση Δικτυακού Μάρκετινγκ.
ΛΑΘΟΣ1.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Δικτυακό Μάρκετινγκ είναι μια δουλειά , μια επιχειρηματική δραστηριότητα, και όπως συμβαίνει με κάθε δουλειά, η επικοινωνία είναι η γραμμή της ζωής. Μπορείς να φαντασθείς τι θα μπορούσε να συμβεί σε μια επιχείρηση-ας πούμε σε ένα οδοντιατρείο- αν δεν υπήρχε καθόλου επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που δουλεύουν σε αυτό το γραφείο; Αν δεν μιλούν  ένας στον άλλον; Αν δεν είχαν συμφωνήσει την ώρα που θα εμφανίζονται στο γραφείο; Αν δεν στέλνουν  ειδοποίηση στους πελάτες για το επόμενο ραντεβού και υπενθύμιση; Τότε για πόσο καιρό νομίζετε ο ιδιοκτήτης θα μπορούσε να κρατήσει το γραφείο; Να μείνει στην δουλειά;
Στο Δικτυακό Μάρκετινγκ επίσης, η επικοινωνία είναι ζωτικής και κρίσιμής σημασίας για την επιτυχία σας.
·        Η τακτική επικοινωνία με τα Μέλη/Πελάτες είναι καθοριστική.
·        Η τακτική επικοινωνία με τους Διανομείς σας είναι καθοριστική.
·        Η τακτική επικοινωνία με τους Ηγέτες (upline & downline) είναι καθοριστική.
Πόσο συχνά επικοινωνείτε με τα Μέλη/Πελάτες ;Κάθε μήνα; Κάπου -κάπου; Ποτέ;
Πόσο συχνά επικοινωνείτε με τους Διανομείς σας; Κάθε εβδομάδα; Ίσως μια φορά τον μήνα; Πιο αραιά;
Πόσο συχνά επικοινωνείτε με τους Ηγέτες σας; Αρκετές φορές την εβδομάδα; Λίγες φορές τον μήνα; Πιο αραιά από αυτό;
Οι επιτυχημένες ομάδες , επιχειρήσεις, οργανισμοί,κλπ έχουν κτιστεί και συντηρούνται με σπουδαία επικοινωνία. Εάν η επικοινωνία σου υστερεί, τότε έχεις ένα μοιραίο λάθος στην επιχείρηση σου. Η στρατολόγηση καινούργιων ανθρώπων είναι η ζωτική δύναμη, η αιμοδοσία  της επιχείρησης σας. Όμως με κακή επικοινωνία ή με καθόλου επικοινωνία θα χάσουν το ενδιαφέρον τους και σιγά -σιγά θα  χαθούν.
ΛΑΘΟΣ 2. ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ
 Η αναπαραγωγή  (αντιγραφή) είναι το κλειδί για ανάπτυξη στο δικτυακό μάρκετινγκ.
Είμαστε παρόμοιες επιχειρήσεις με το φραντσάιζινγκ. Όταν είσαι στον κλάδο του φραντσάιζινγκ, μπορείς να έχεις ανάπτυξη δημιουργώντας νέα φραντσάιζ καταστήματα-δηλαδή αναπαράγοντας ξανά και ξανά την επιχείρηση σου, τη δουλειά σου.
Για να αναπαράγεις τον εαυτό σου, θα πρέπει να έχεις μια διαδικασία που ακολουθείς και ένα σύστημα που χρησιμοποιείς το οποίο μπορούν να αντιγράψουν και οι άλλοι. Αν δεν το κάνεις έτσι, τότε θα παραμείνεις μόνο στην πλευρά των Άμεσων Πωλήσεων της δικτυακής σου επιχείρησης…μόνο εσύ και η δουλειά σου. Δεν θα μπορέσεις να πας στην φραντσάιζινγκ πλευρά, στην MLM δηλαδή πλευρά της επιχείρησης, εκεί όπου βρίσκονται η αληθινή οικονομική ελευθερία και η χρονική ελευθερία.
Βέβαια μπορείς να βγάλεις κάποια χρήματα χωρίς αναπαραγωγή.Ένα άτομο μπορεί να βρεθεί στη 1η ή  2η βαθμίδα του πλάνου αμοιβών, όμως για να φτάσεις στην κορυφή και να μείνεις εκεί, θα πρέπει να έχεις μια αντιγράψιμη -μια αναπαράξιμη- διαδικασία. Ο καθένας στην ομάδα σου θα πρέπει να  είναι ικανός να κάνει ότι και εσύ έκανες. Και επίσης να είναι ικανός να διδάξει αυτό που έκανες.
Αν δεν βιώνεις την αναπαραγωγή στην επιχείρηση σου, τότε θα πρέπει να αναλάβεις την ευθύνη να επικοινωνήσεις με τους άλλους ηγέτες που έχουν μάθει πως να αναπαράγονται και να κτίζουν ένα δίκτυο. Και μετά να δημιουργήσεις μια διαδικασία, η οποία να δουλεύει καλά για εσένα και για την ομάδα σου,που να βασίζεται σε εκείνα που έχουν κάνει κα τους άλλους επιτυχημένους. Με τον καιρό, θα γίνουν και  δικά σου.
ΛΑΘΟΣ 3 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαίδευση είναι το κλειδί της αναπαραγωγής στο δικτυακό μάρκετινγκ. Οι καινούργιοι πρέπει να εκπαιδεύονται πάνω στο πως να κτίζουν μια επιτυχημένη επιχείρηση, επειδή δεν το γνωρίζουν αυτό ενστικτωδώς. Δεν μπορείς να πεις σε ένα καινούργιο διανομέα σου «Απλά βγες  και κάνε τη δουλειά, και θα την μάθεις κάνοντας την»
Η σαφής, απλή, βασική εκπαίδευση είναι το κλειδί της επιτυχίας.
Για να είναι αποτελεσματική η εκπαίδευση θα πρέπει να είναι γραπτή και να επικοινωνείται σε κάθε νέο συνεργάτη.
Ένας καινούργιος μπορεί βέβαια να έχει αρχίσει να εκπαιδεύεται και επίσης μπορεί να εκπαιδεύει τους δικούς του νέους συνεργάτες την ίδια ώρα. Δεν είναι το θέμα το να έχεις διαθέσιμη την εκπαίδευση. Το θέμα είναι να την κάνεις και να την παρέχεις.
Να θυμάσαι, ότι καθένα από αυτά τα τρία Λάθη, μπορεί να αποβεί Μοιραίο για την επιχείρηση σου. Μην κάνεις το λάθος να σκεφθείς ότι μπορείς να είσαι καλός στις δύο από τις τρείς περιοχές  και να υστερείς στην άλλη.
Τα καλά νέα είναι ότι η καλή επικοινωνία σήμερα είναι πιο εύκολο από ποτέ το να την παρέχεις.
Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις αναπαραγωγή αναπτύσσοντας μια απλή διαδικασία την οποία να μπορεί να κάνει ο καθένας.
Τα καλά νέα είναι ότι τα εκπαιδευτικά εργαλεία είναι εύκολο να δημιουργηθούν και να διαδοθεί η χρήση τους με τα σημερινά εργαλεία του Internet.
Τα καλύτερα νέα είναι ότι και τα τρία μοιραία λάθη είναι εύκολο να αποφεύγονται όταν γνωρίζεις ποια είναι και τι πρέπει να κάνει

Να επικοινωνείς….Να αναπαράγεις….Να εκπαιδεύεις 
___________________________________________________________________
Αν θέλετε την συμβουλευτική μου υποστήριξη στη δημιουργία της δικής σας επιχείρησης δικτυακού μάρκετινγκ ή άμεσων πωλήσεων ή στην βελτίωση και ανάπτυξη μια επιχείρησης που ήδη έχετε, τότε καλέστε με στα τηλέφωνα 2105018493 και 6938979887 , ή στείλτε μου email lστο mmavrovouniotis@gmail.com
Mιχαήλ.Ι.Μαυροβουνιώτης
Better Life Coach

Δεν υπάρχουν σχόλια: